Τρίκαλα Κορινθίας

Ένα μέρος που συνδυάζει την ορεινή γαλήνη και ησυχία αλλά και περιπέτεια με δραστηριότητες στις χιονισμένες βουνοκορφές της Ζήρειας. Aπέχουν 1:30 ώρα από Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα και 25 χλμ. από το Ξυλόκαστρο, ανήκουν διοικητικά στον ομώνυμο Δήμο και αποτελούνται από τρεις συνοικίες: τα Aνω, Mεσαία και Kάτω Tρίκαλα. Κατά τα προπολεμικά χρόνια, τα Τρίκαλα θεωρούνταν προνομιούχο υγιεινό θέρετρο, εξαιτίας του κλίματος και του περιβάλλοντός τους, όπου συγκεντρώνονταν σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής. Στη συνέχεια ο πόλεμος και η εσωτερική μετανάστευση ερήμωσαν τα Tρίκαλα και χάθηκε η παλιά λάμψη. Oμως, τα τελευταία χρόνια έντονη τουριστική κίνηση δημιουργείται πάλι, με βασικό άξονα τις χειμερινές διακοπές και την απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος του βουνού.

εικόνα_Viber_2021-11-12_21-37-49-712

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

...ένας επίγειος παράδεισος

drast1

Λίμνη Δόξα

Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε απόσταση 40′ οδήγησης από τα Τρίκαλα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900μ. και δημιουργήθηκε στα τέλη του 90. Στην καρδιά της λίμνης σε ένα πλάτωμα ορθώνεται το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Στις όχθες της λίμνης βρίσκεται επίσης η μονή του αγίου Γεωργίου. Η λίμνη δόξα περιστοιχίζεται από πευκόδασος.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια, σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

drast2
drast3

Λίμνη Στυμφαλία

Η μυθική Στυμφαλία είναι μία από τις σπάνιες φυσικές ορεινές λίμνες της Ελλάδας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνουν ένα μεγάλο αριθμό ειδών της πανίδας και της χλωρίδας. Η λίμνη είναι γνωστή μυθολογικά από τον άθλο του Ηρακλή που έφτασε εδώ για εξολοθρεύσει τις Στυμφαλίδες όρνιθες, τα τερατώδη πουλιά με τα χάλκινα ράμφη και τα σιδερένια φτερά που τρέφονταν με ανθρώπινο κρέας και κατέστρεφαν τα κοπάδια και τις σοδειές.

Αξίζει η επίσκεψη στο Μουσείο περιβάλλοντος Στμφαλίας!

Πεζοπορία σε σηματοδοτημένα μονοπάτια

Οι φυσιολάτρες και οι ορειβάτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν πολλές διαδρομές πεζοπορίας στην ορεινή Κορινθία. Μπορούν να κατακτήσουν τις κορυφές της Ζήρειας, να μαγευτούν από την κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, να περπατήσουν δίπλα σε λίμνες, να συναντήσουν σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, να περιηγηθούν δίπλα σε σπάνια ορεινή βλάστηση και άφθονα νερά.

drast7
drasta8

Λίμνη Δασίου

Σε απόσταση 3,7 km από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας βλέπουμε μπροστά μας τη λίμνη Δασίου. Η λίμνη Δασίου σχηματίζεται από τα νερά που ρέουν εδώ από τις γύρω κορυφές του Όρους Ζήρεια. Γύρω της έχει πολλά έλατα, ενώ όλη η περιοχή είναι κατάφυτη. Ο ήπιος χωματόδρομος δρόμος περνά δίπλα από τη λίμνη δίνει στον επισκέπτη μια πολύ καλή άποψή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ το χειμώνα το τοπίο γίνεται αλπικό, αφού τα χιόνια κατακλύζουν την περιοχή και η λίμνη παγώνει.

Εξερευνήστε τη Ζήρεια

Ζήσετε τη συναρπαστική εμπειρία της οδήγησης στα ορεινά τοπία με Buggy & οχήματα 4Χ4, εκεί όπου η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο. Μπορείτε να περπατήσετε, να τρέξετε με τα άλογα και τα mountain bikes, να περιπλανηθείτε σε ανεξερεύνητα μονοπάτια με τα snow mobiles, να χαρείτε το χιόνι.

explore
ippasia_trikala_korinthias-1

Κέντρο ελεύθερης ιππασίας

Απολαύσετε ένα ολοένα αυξανόμενο σύνολο δραστηριοτήτων που συσχετίζονται με το βουνό και να αφήσετε πίσω όλα όσα σας απασχολούν με εξειδικευμένο συνοδό ιππασίας & προσωπικό για την μέγιστη ασφάλειά. Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ελεύθερης Ιππασίας διατίθενται ήρεμα και φιλικά άλογα για τη βόλτα σας στις γύρω ρεματιές και τις χιονισμένες πλαγιές της Ζήρειας, πόνυ για την εξοικείωση των παιδιών με το ευγενές ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας, καθώς και εγκαταστάσεις και ειδικό εξοπλισμό για τοξοβολία.